À la carte

Huhti-Elo/April-August

Vesilinnan à la carte-lista on tarjolla maanantaista lauantaihin, keittiö on avoinna klo 22 saakka.

Alkuruokina tarjoilemme kananpoikaa Caesarin tapaan, parsaa sekä savulohta. Pääruoista löydät nieriää, kania sekä poroa ja kasvisten ystävälle kantarelli-kaalikääryleen. Jälkiruokana on financierin, suklaamarkiisin, panna cottan ja jäätelöiden lisäksi aina suosittu jälkiruokalajitelma kahdelle sekä tietysti Vesilinnan herkulliset vohvelit.

Vesilinna Classics-menusta löydät suosituimmat klassikkoannokset! Kaikki Vesilinnan annokset tehdään laktoosittomana sekä pyynnöstä gluteenittomana.

À la carte tarjoaa silmälle ja suulle elämyksiä ja viinikellaristamme löytyvät viiniaarteet soittavat juuri oikeita kieliä. Illallinen Vesilinnassa on elämys kaikille aisteille ja ravintola tarjoaa jylhimmän näköalan yli Jyväskylän. Meillä olet lähempänä taivasta.

Parsamousse, tomaattia ja fenkolisalaattia 11 €

Asparagus mousse, tomato and fennel salad 11 €

 

Savulohta, peruna-kasvissalaattia, punasipulia ja mätiä 13 €

Smoked salmon, potato vegetable salad, red onion and roe 13 €

 

Romaineen käärittyä kananpoikaa, parmesanvaahtoa, anjovisdressing ja krutonkia 11 €

Chicken à la Caesar, parmesan mousse, anchovy dressing and croutons 11 €

 

Kantarellilla täytetty kaalikääryle, voikastiketta ja satokauden kasviksia 24 €

Cabbage roll stuffed with chanterelles, butter sauce and season’s vegetables 24 €

 

Paistettua nieriää ja siitakesieni-haukimakkaraa, voikastiketta ja satokauden kasviksia 27 €

Fried Arctic char,  shiitake mushroom pike sausage, butter sauce and season’s vegetables 27 €

 

Pinjansiemenillä ja pinaatilla täytettyä kaninfileetä, balsamicotomaattia ja satokauden kasviksia 27 €

Rabbit fillet stuffed with pine nuts and spinach, balsamic tomatoes and season’s vegetables 27 €

 

Poron paahtopaistia, savupuikulapyreetä, karpalokastiketta ja satokauden kasviksia 34 €

Reindeer roast beef, slightly smoked and mashed almond potatoes and season’s vegetables  34 €

 

Lapsille alle 12 vuotta – For children under 12 yrs:

 

Pastaa Bolognese 10 €

Pasta Bolognese 10 €

 

Paistettua päivän kalaa, voikastiketta ja satokauden kasviksia 10 €

Fried Arctic char, butter sauce and season’s vegetables 10 €

 

Alle 12-vuotiaille lisäksi alkuruoat ja pääruoat puoleen hintaan

For children under 12 years starters and main courses for half price

Kinuski-pistaasifinancier, metsämansikka-rahkamousse ja pistaasikreemiä 10,00 €

Caramel and pistachio financier, wild strawberry quark mousse and pistachio creme 10,00 €

 

Suklaamarkiisia, passiontahnaa, vaniljatuille ja vadelmaa 10,00 €

Chocolate marquise, passion curd, vanilla tuille and raspberry 10,00 €

 

Vanilja-jogurtti panna cotta, lime-mansikkasiirappia ja mehustettuja marjoja 10,00 €

Vanilla yoghurt panna cotta, lime strawberry syrup and soaked berries 10,00 €

 

Keittiön jälkiruokalajitelma kahdelle 24,90 €

Assortment of desserts for two 24,90 €

 

Jäätelöpallot 4,90 €

Ice cream scoops 4,90 €

Vesilinnan Klassikot-menussa on kaikkien aikojen suosituimmat klassikkoannokset koottuna yhteen.

Alkupalojen etanat kuorrutetaan Roquefort-voilla, ja maukkaan liemen voit nauttia viimeiseen pisaraan talon oman leivän kanssa. Pääruoan Limousin-härkä on kasvanut aivan naapurilaitumella Lehtolan tilalla Puuppolassa ja saa viereensä Vesilinnassa keitetyn ikioman pippuri-kermakastikkeen. Herkuttelu huipentuu suklaafondantiin, joka paistetaan juuri vähän ennen nauttimista. Lämpimän fondantin kanssa samalle lautaselle pääsevät kirsikkahilloke sekä kermajäätelö.

Pamper your taste buds with the best classics ever! Vesilinna Classics-menu offers you snails with Roquefort blue cheese to start with and for the main course local Limousin beef with the most delicious pepper sauce. Our homemade warm chocolate fondant ends your meal with perfectly pairing wines through the dinner.

VESILINNA CLASSICS 58 €

Roquefort-etanat ja Vesilinnan leipää (12 €)

Snails with Roquefort butter and Vesilinna bread

***

Limousinhärkää ja pippurikastiketta, rosmariiniperunaa ja satokauden kasviksia (35 €)

Beef Limousin with pepper sauce, rosemary potatoes and season’s vegetables

***

Suklaafondant, kirsikkahilloketta ja kermajäätelöä (12 €)

Chocolate fondant with cherry compote and ice cream

 

VIINISUOSITUKSET * WINE SUGGESTIONS

Graacher Himmelreich 2011 Riesling Spätlese, S.A. Prüm 11 €/47 €

***

Donna Elena 2010 Barbera d’Alba Superiore DOC Cascina delle Rose, Piemonte  11,50 €/49 €

***

Graham’s Natura Reserve Port 9,60 €

Tee pöytävaraus

Päivämäärä

Kellonaika

Henkilömäärä

Nimi (pakollinen)

Puhelinnumero (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Lisätiedot ja toiveet

Vahvistamme varauksen antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Jos varauksesi on 24 tunnin sisällä, pyydämme sinua varaamaan puhelimitse 010 439 3000