À la carte

Loka-Joulu/Oktober-December

Vesilinnan à la carte-lista on tarjolla torstaista lauantaihin klo 15-22, keittiö on avoinna klo 21.30 saakka.

Alkuruokina tarjoilemme pastramilohta, luomukaritsaa Saaristomeren saarilta ja lampaankääpäkeittoa. Pääruoista löydät siikaa, helmikanaa ja hirveä sekä kasvisten ystävälle päärynä-Aurajuustotäytteisen uuninauriin. Jälkiruokana uuniomenan, pihlajanmarjojen, paahtovanukkaan ja jäätelöiden lisäksi aina suosittu jälkiruokalajitelma kahdelle. Lapsukaiset 2-11 vuotta saavat aikaihmisten pääruokien raaka-aineista suunnitellut omat maistuvat annokset, 10 €.

Vesilinnan Klassikkomenuuseen valitsimme juuri ne ikisuosikit joiden pariin tekee mieli palata: etanat, härkä ja suklaa. Kaikki Vesilinnan annokset tehdään laktoosittomana sekä pyynnöstä gluteenittomana.

À la carte tarjoaa silmälle ja suulle elämyksiä ja viinikellaristamme löytyvät viiniaarteet soittavat juuri oikeita kieliä. Illallinen Vesilinnassa on elämys kaikille aisteille ja ravintola tarjoaa jylhimmän näköalan yli Jyväskylän. Meillä olet lähempänä taivasta.

Lohipastramia, kurpitsaratatouillea ja kukkakaalia 12 €

Salmon pastrami, pumpkin ratatouille and cauliflower 12 €

 

Graavattua luomukaritsaa, karamellisoitua sipulipyreetä ja pihlajanmarjaa 13,50 €

Slightly salted organic lamb, caramelized onion puré and rowanberries 13,50 €

 

Lampaankääpäkeittoa ja maa-artisokkaa 11 €

Forest lamb mushroom soup and Jerusalem artichoke 11 €

Uuninaurista, päärynä-Aurajuustomoussea ja punajuuririsottoa 24 €

Baked turnip with pear & Aura blue cheese mousse and beet root risotto 24 €

 

Loimutettua siikaa, rapukastiketta ja tilli-perunaterriiniä 29 €

Glow fried whitefish, crayfish sauce and dill & potato terrine 29 €

 

Helmikananrintaa ja vuohenjuustoa, sherrykastiketta ja punajuuririsottoa 27 €

Guinea fowl & chevrè, sherry sauce and beet root risotto 27 €

 

Hirveä kahdella tavalla, metsäsieniä, kuusenkerkkäbearnaisea ja rosmariiniperunaa Puuppolasta 35 €

Elk prepared in two ways, wild forest mushrooms, spruce béarnaise sauce and local rosemary potatoes 35 €

 

Lapsille 2-11 vuotta – For children 2-11 yrs:

 

Vuohenjuustolla täytettyä helmikananrintaa ja punajuuririsottoa 10 €

Chevrè stuffed Guinea fowl with beet root risotto 10 €

 

Loimutettua siikaa ja tilliperunaa 10 €

Glow fried whitefish and dill & potato terrine 10 €

 

Hirvenlihapyöryköitä ja rosmariiniperunaa 10 €

Elk meatballs with rosemary potatoes 10 €

Uuniomenaa, valkosuklaamousse ja Granny Smith-omenasorbettia 9,90 €

Baked apple, white chocolate mousse and green apple sorbet 9,90 €

 

Pihlajanmarjamoussea, karamellimoussea ja paahdettua mantelia 9,90 €

Rowanberry mousse, caramel mousse and roasted almond 9,90 €

 

Paahtovanukasta, sitruunaruohoa ja kumkvattihilloketta 9,90 €

Crème brûlée, lemongrass and kumquat compote 9,90 €

 

Keittiön jälkiruokalajitelma kahdelle 24,90 €

Assortment of desserts for two 24,90 €

 

Art Gelaton jäätelöpallot 3,90 €

Art Gelato ice cream scoops 3,90 €

Vesilinnan Klassikot-menussa on kaikkien aikojen suosituimmat klassikkoannokset koottuna yhteen.

Alkupalojen etanat kuorrutetaan Roquefort-voilla, ja maukkaan liemen voit nauttia viimeiseen pisaraan talon oman leivän kanssa. Pääruoan Limousin-härkä on kasvanut aivan naapurilaitumella Palokassa ja saa viereensä Vesilinnassa keitetyn ikioman pippuri-kermakastikkeen. Herkuttelu huipentuu suklaafondantiin, joka paistetaan juuri vähän ennen nauttimista. Lämpimän fondantin kanssa samalle lautaselle pääsevät kirsikkahilloke sekä kermajäätelö.

Pamper your taste buds with the best classics ever! Vesilinna Classics-menu offers you snails with Roquefort blue cheese to start with and for the main course local Limousin beef with the most delicious pepper sauce. Our homemade warm chocolate fondant ends your meal with perfectly pairing wines through the dinner.

 

VESILINNA CLASSICS 58 €

Roquefort-etanat ja Vesilinnan leipää

Snails with Roquefort butter and Vesilinna bread

***

Limousin-härkää ja pippurikastiketta, rosmariiniperunaa ja savustettua punajuurta

Beef Limousin with pepper sauce, rosemary potatoes and slightly smoked beet root

***

Suklaafondant, kirsikkahilloketta ja kermajäätelöä

Chocolate fondant with cherry compote and ice cream

 

VIINISUOSITUKSET * WINE SUGGESTIONS

Graacher Himmelreich 2011 Riesling Spätlese, S.A. Prüm 8,50 €/45 €
***
Donna Elena 2010 Barbera d’Alba Superiore DOC Cascina delle Rose, Piemonte  9 €/48 €
***
Graham’s Natura Reserve Port 9,60 €

Tee pöytävaraus

Päivämäärä

Kellonaika

Henkilömäärä

Nimi (pakollinen)

Puhelinnumero (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Lisätiedot ja toiveet

Vahvistamme varauksen antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Jos varauksesi on 24 tunnin sisällä, pyydämme sinua varaamaan puhelimitse 010 439 3000