À la carte

Touko-heinäkuu/May-July

Vesilinnan kesäinen à la carte-lista on tarjolla maanantaista lauantaihin!

Alkuruokina keittiömestari Helmut Rauniaho tarjoilee caesarsalaattia, vuohenjuustoa ja prosciuttoa, lohikeittoa sekä perinteisiä Tornin etanoita. Pääruoista löydät sateenkaarirautua, Päijänteen muikkuja, kananpoikaa, Saarijärven Highlander-härkää sekä kasvisten ystävälle kesäinen härkäpapurisotto. Jälkiruokana valkosuklaafinancierin, paahtovanukkaan ja petits foursien lisäksi tietysti suosittu jälkiruokalajitelma yhdelle tai kahdelle!

À la carte tarjoaa silmälle ja suulle elämyksiä ja viinikellaristamme löytyvät viiniaarteet soittavat juuri oikeita kieliä. Illallinen Vesilinnassa on elämys kaikille aisteille ja ravintolamme tarjoaa jylhimmän näköalan yli Jyväskylän. Meillä olet lähempänä taivasta.

Caesarsalaattia 9 €/16 €

Caesar salad 9 €/16 €

 

Caesarsalaattia ja ravunpyrstöjä 14 €/20 €

Caesar salad with crayfish tails 14 €/20 €

 

Vuohenjuustoa, prosciuttokinkkua, rucolaa ja mansikkaa 12 €

Goat cheese, prosciutto ham, rucola and strawberries 12 €

 

Halstrattua lohta basilikaliemessä, sokeriherneitä, kirsikkatomaattia ja kesäperunaa 13 €

Charbroiled salmon in basil broth, sugar peas, cherry tomatoes and summer potatoes 13 €

 

Juustogratinoituja etanoita ja Vesilinnan leipää 13,50 €

Cheese gratinated snails and Vesilinna bread 13,50 €

Härkäpapurisottoa, tryffeliöljyä, savupaprikaa ja naattiporkkanaa 22 €

Horse bean risotto, truffle oil, smoked bell pepper and summer carrots 22 €

 

Päijänteen muikkuja, muikunmätikastiketta, kesäperunaa, tilliä ja punasipulihilloketta 23 €

Fried vendaces from lake Päijänne, vendace roe sauce, summer potatoes, dill and red onion compote 23 €

 

Sateenkaarirautua, tilli-sitruuna-voilientä, pinaattia ja kesäperunaa 28 €

Rainbow trout, dill-lemon-butter broth, spinach and summer potatoes 28 €

 

Kananpoikaa, choronkastiketta, risottoa, härkäpapuja, glaseerattuja tomaatteja ja versoja 26 €

Chicken, choron sauce, risotto, horse beans, glazed tomatoes and sprouts 26 €

 

Saarijärven Highlander-marmorihärkää 200 g, viskikastiketta, kesäperunaa, savustettua suippopaprikaa ja sokerihernepyreetä 39,50 €

Highlander marbled beef 200 gr. from Saarijärvi, whiskey sauce, summer potatoes, smoked sweet pepper and sugar pea pure 39,50 €

Kirsikka-valkosuklaafinancier-leivos, raparperimelbaa ja limettiä 12 €

Cherry and white chocolate financier with rhubarb melba and lime 12 €

 

Paahtovanukas, minttusokeria ja mansikkaa 10,50 €

Crème caramel with mint sugar and strawberries 10,50 €

 

 

Keittiön jälkiruokalajitelma yhdelle 14,50 €/kahdelle 20,50 €

Assortment of desserts for one 14,50 €/for two 20,50 €

Lasten oma ruokalista sisältää lasten suosikkiruokia. Lapset ruokailevat myös aikuisten pääruoka-annoksen puoleen hintaan.

Paistettua kalaa, kanaa tai lehtipihvi 13 €

Annoksen kaverit: ranskalaisia perunoita tai päivän perunaa, paistettuja kauden kasviksia ja salaattia

Jälkiruoaksi Vesilinnan herkullisia jäätelöitä 3,90 €/pallo: Valloittava Vanilja, Makoisa Mansikka ja Suloinen Suklaa

Tee pöytävaraus

Päivämäärä

Kellonaika

Henkilömäärä

Nimi (pakollinen)

Puhelinnumero (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Lisätiedot ja toiveet