À la carte

Syksyn 2018 A la carte

A la carte-lista on tarjolla elokuussa 2018 ma-la klo 15-23, keittiö sulkeutuu klo 22.

Syyskuusta alkaen tarjoilemme à la carte-listaa keskiviikosta launtaihin klo 15-22, keittiö on avoinna klo 21 asti.

Palvelemme tilauksesta yli 10 hlön ryhmiä myös muina aukioloaikoina.

À la carte tarjoaa silmälle ja suulle elämyksiä ja viinikellaristamme löytyvät viiniaarteet soittavat juuri oikeita kieliä. Illallinen Vesilinnassa on elämys kaikille aisteille ja ravintola tarjoaa jylhimmän näköalan yli Jyväskylän. Valmistamme Vesilinnan annokset laktoosittomana sekä pyynnöstä gluteenittomana.

SIIKAA 12,90 €

Graavia siikaa, silakkaa ja poltetulla purjolla maustettua aiolia

Slightly salted whitefish, Baltic herring and aioili spiced with burned leek

 

PORSAANKYLKEÄ 11,70 €

Glaseerattua porsaankylkeä, sipulipyreetä ja borssilientä

Glazed pork rib, onion puré and borsch stock

 

SELLERIÄ 11,50 €

Paahdettua selleriä, omenaa ja Jukolan cheddaria

Roasted Celery rave, apple and Cheddar cheese from Jukola

SORSAA 31,00 €

Sorsaa kahdella tapaa, muhennettua lanttua, lehtikaalia ja herukkakastiketta

Wild duck prepared in two ways, stewed swede, kale and currant sauce

 

TAIMENTA 28,00 €

Kotimaista taimenta,kasvisterriiniä ja kruunutillikastiketta

Finnish trout, vegetable terrine and brown dill sauce

 

TATTIA 24,00 €

Tattiohrattoa, tryffelivaahtoa ja sieninäkkileipää

Barley risotto with cèpe, truffle foam and mushroom crisp bread

 

LASTEN MENU

Alle 12 vuotiaille

For children under 12 yrs

 

Pastaa Bolognese 10 €

Pasta Bolognese 10 €

 

Paistettua päivän kalaa, voikastiketta ja satokauden kasviksia 10 €

Fried fish, butter sauce and season’s vegetables 10 €

 

Alle 12-vuotiaille lisäksi alkuruoat ja pääruoat puoleen hintaan

For children under 12 years starters and main courses for half price

JUUSTOKAKKUA 10,50 €

Kurpitsa-juustokakkua, punajuurta ja vaniljaa

Pumpkin cheese cake, beetroot and vanilla

 

SUKLAABRÛLÉETA 10,50 €

Suklaabrûléeta, lakkahilloa ja paahdettua valkosuklaata

Chocolate brûlée, cloudberry jam and roasted white chocolate

 

PARFAIT 10,50 €

Karpaloparfaita, whiskykinuskia, kaurakeksiä ja marenkia

Cranberry parfait, fudge sauce, oat cookie and meringue

 

JÄLKIRUOKALAJITELMA 25,00 €

Kahdelle

Dessert assortment for two 

 

JÄÄTELÖÄ 4,90 €

Jäätelöpallo, vaihtuva valikoima Peltolan tilalta Suonenjoelta

Ice cream scoop from Peltola farm, Suonenjoki

Vesilinnan Klassikot-menussa on kaikkien aikojen suosituimmat klassikkoannokset koottuna yhteen.

Alkupalojen etanat kuorrutetaan Roquefort-voilla, ja maukkaan liemen voit nauttia viimeiseen pisaraan talon oman leivän kanssa. Pääruoan Limousin-härkä on kasvanut aivan naapurilaitumella Lehtolan tilalla Puuppolassa ja saa viereensä Vesilinnassa keitetyn ikioman pippuri-kermakastikkeen. Herkuttelu huipentuu suklaafondantiin, joka paistetaan juuri vähän ennen nauttimista. Lämpimän fondantin kanssa samalle lautaselle pääsevät kirsikkahilloke sekä kermajäätelö.

Pamper your taste buds with the best classics ever! Vesilinna Classics-menu offers you snails with Roquefort blue cheese to start with and for the main course local Limousin beef with the most delicious pepper sauce. Our homemade warm chocolate fondant ends your meal with perfectly pairing wines through the dinner.

VESILINNAN KLASSIKOT – MENU  58 €

VESILINNA CLASSICS – MENU

Roquefort-etanat ja Vesilinnan leipää (12 €)

Snails with Roquefort butter and Vesilinna bread

***

Lehtolan tilan Limousinhärkää ja pippurikastiketta, rosmariiniperunaa ja satokauden kasviksia (35 €)

Beef Limousin from Lehtola farm with pepper sauce, rosemary potatoes and season’s vegetables

***

Suklaafondant, kirsikkahilloketta ja kermajäätelöä (12 €)

Chocolate fondant with cherry compote and ice cream

 

VIINISUOSITUKSET * WINE SUGGESTIONS

Graacher Himmelreich 2011 Riesling Spätlese, S.A. Prüm,
Mosel, Germany 11 €/47 €

***

Donna Elena 2010 Barbera d’Alba Superiore DOC Cascina delle Rose, Piemonte, Italy  11,50 €/49 €

***

Graham’s Natura Reserve Port, Douro, Portugal 9,60 €

Katso ryhmämenut täältä

Tee pöytävaraus

Päivämäärä

Kellonaika

Henkilömäärä

Nimi (pakollinen)

Puhelinnumero (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Lisätiedot ja toiveet

Käsittelemme henkilötietojasi rekisteriselosteen mukaisesti.

Vahvistamme varauksen antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Jos varauksesi on 24 tunnin sisällä, pyydämme sinua varaamaan puhelimitse 010 439 3000